")); ")); } ")); ")); }

zoeken in deze site
links per onderwerp


02|09|13

Bent u belangenbehartiger, cliënt of vertegenwoordiger? Maak uzelf bekend!


Om cliënten en belangenbehartigers te kunnen betrekken bij de invoering van de decentralisaties (jeugdzorg, langdurige zorg en werk), hebben gemeenten behoefte aan een database met contactgegevens van belangenbehartigers, cliënten en cliëntvertegenwoordigers. Bent u belangenbehartiger, cliënt of vertegenwoordiger… maak uzelf bekend!

Het transitiebureau Jeugd gaat de database samenstellen, maar de database staat nadrukkelijk open voor iedere belangenbehartiger, cliënt of vertegenwoordiger die betrokken is of betrokken wil worden bij de decentralisaties. Ook als uw eerste belangstelling niet jeugd is. De gemeenten nemen meer en meer het sociaal domein als uitgangspunt. Beleid op Jeugd hangt samen met beleid op de nieuwe Wmo, onderwijs, de participatiewet. Besluiten die nu genomen worden voor de uitvoering van de jeugdzorg (bijv. over participatie, inkoop en kwaliteit) kunnen invloed hebben op de invulling van de andere decentralisaties.

De nieuwe Jeugdwet wordt binnenkort behandeld in de Tweede Kamer. Gemeenten moeten vóór 31 oktober 2013 voor 41 nieuwe jeugdzorgregio's een transitieplan klaar hebben. Daarin moet onder andere komen te staan hoe de cliëntenparticipatie wordt ingericht, hoe de toegang wordt geregeld, hoe de klachtenprocedure is en wat er gedaan wordt met het meten van cliëntervaringen. Vóór 31 oktober willen gemeenten hierover in gesprek met cliënten en vertegenwoordigers van kinderen en jongeren met een verstandelijke, lichamelijk of psychische beperking. Voor kinderen met een lichamelijke beperking valt onder meer kinderrevalidatie onder de nieuwe wet Jeugdzorg.

Maak uzelf bekend

Bent u belangenbehartiger, cliënt of vertegenwoordiger en wilt u dat uw gemeente u betrekt bij een van de decentralisaties (jeugd, wmo, werk), maak uzelf dan bekend.

Klik hier om u aan te melden voor de database
. Uw contactgegevens worden – na bevestiging van uw aanmelding - rechtstreeks in de database geregistreerd. Uiterlijk 2 september wordt de lijst op de speciale website Voor de jeugd gepubliceerd en daarna regelmatig vernieuwd. Na aanmelding ontvangt u daarvan per e-mail een bericht, met daarin een link, zodat u uw gegevens indien gewenst zelf kunt aanpassen of wijzigen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Mieke van Leeuwen, Platform VG, [email protected]


Bron: Transitiebureau Jeugd, ANGO

Clienten
Participatie



Provincie Limburg
Sociale kaart              Provincie Limburg